Intimitatea cu sinele

 

Cum să te conectezi cu mintea și trupul tău

 

Putem defini intimitatea ca fiind conștientizarea sentimentelor și grija pe care o avem față de propria ființă. Explorând această latură, înveți să te iubești și să îți dai seama de dorințele, plăcerile și neplăcerile tale. Îți cultivi expansiunea pe toate planurile și prețuiești altfel timpul. De asemenea, te ajută și în clădirea relațiilor cu cei cu care intri în contact. Investind timp în înțelegerea sinelui îi vei înțelege mai bine pe ceilalți, iar astfel se vor construi relații bazate pe comunicare, iubire și înțelegere.

 

Conexiunea cu sinele îți permite să recunoști și să răspunzi emoțiilor, indicilor mentali și fizici într-un mod echilibrat. Necesită timp să deprinzi intimitatea cu propriul corp și cu propria minte, dar întotdeauna un bun start în acest demers este să petreci mai mult timp de calitate cu tine. Iată trei metode ușoare prin care poți practica intimitatea cu tine însuți:

 

Seara, înainte de a te odihni, aprinde câteva lumânări parfumate, întinde-te pe patul abia aranjat cu lenjeria ta preferată, proaspăt spălată. Gândește-te în mod obiectiv la emoțiile tale din acea zi și evaluează ce anume le-a declanșat. 

 

Deschide un carnețel sau pur și simplu notează pe o foaie de hârtie aceste emoții. Obișnuiește-te să le scrii, deoarece scrisul te va ajuta să le vezi dintr-o perspectivă de ansamblu, vei avea o evidență a lor și vei vedea cum, în timp, evoluezi.

O altă practică foarte bună este să vorbești cu tine însuți așa cum ai face-o cu un prieten. Poate părea ciudat la început, dar practica te va ajuta să observi destul de repede multiplele beneficii ale acestui exercițiu.

  • Vorbește calm și compliemntează-te. .
  • Iartă-te pentru lucrurile pe care consideri că nu le-ai făcut bine.
  • Analizează-ți corpul, ceea ce consideri că este imperfect.

 

Odată ce te accepți și scapi de frica de a eșua, vei vedea că de fapt nu există eșec și că este în natura omului să fie așa cum este. Nu uita, dacă reușești să faci asta constant, vei vedea rezultate din ce în ce mai bune! Nu contează cât de mult sau puțin timp îți aloci, contează voința și determinarea pe care o ai în dezvoltarea intimității cu sine.

 

Tip: după ce faci exercițiul de vorbit, bate palma cu tine. Asta facem de obicei când încurajăm pe cineva pentru un lucru făcut, corect? Atunci de ce n-ai putea să te încurajezi chiar pe tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *