Trei elemente pentru un somn mai odihnitor

Spațiul în care îți odihnești trupul și mintea trebuie să fie unul confortabil, aerisit și calm. Imaginează-te ajunsă acasă după o zi plină. Îmbraci pijamalele tale preferate, aprinzi o lumânare cu miros ușor de mușețel, apoi te arunci în patul cald și pufos, care îți îmbrățișează corpul. 

 

În afara saltelei, așternuturile sunt cel mai important element pentru un somn odihnitor. Cele din materiale naturale au efecte benefice asupra pielii și impactează somnul în mod favorabil. Îți poți influența starea și cu ajutorul culorilor. Alege o culoare deschisă pentru lenjerie precum crem, bej, alb care inspiră puritate, aerisire și liniște. Desigur, poți adăuga și o pată de culoare folosind o pătură sau perne decorative. Rozul pastelat armonizează feminitatea și gingășia cu delicatețea lenjeriei. 

 

Aromaterapia are un rol esențial în timpul somnului, deși multă lume nu îi acordă importanța necesară. Lumânările cu parfum de lavandă, mușețel, bergamotă te ajută să adormi mai repede, iar pe lângă asta contribuie și la ambientul camerei prin lumina lor jucăușă. 

 

Așternuturile și aromaterapia sunt elemente care setează o stare potrivită pentru un somn reconfortant. Să nu uităm însă de pijamale, care completează tabloul unei nopți odihnitoare. Îmbracă-ți corpul în materiale ușoare, precum bumbacul care amplifică starea de bine prin beneficiile pe care le are asupra pielii. În timpul somnului, temperatura camerei și a corpului tău se schimbă, iar o pereche de pijamale calitative o vor regla și te vor ajuta să te trezești fresh.

 

Indiferent de anotimp, bumbacul se remarcă drept o alegerea potrivită atât pentru lenjerii, cât și pentru îmbrăcămintea pe care o porți în timpul somnului. Îți recomandăm doar să optezi pentru cele lungi în timpul iernii, iar în sezonul cald, pentru cele fără mâneci și pantaloni scurț.

 

Știai, de exemplu, că în anii ‘20 femeile și bărbații din clasa socială mai înaltă purtau pijamale la plajă?  Acestea erau confecționate din satin sau bumbac și formate din două piese: pantaloni tip palazzo și cămașă. Acum, pijamalele au trecut de la plajele cu apă cristalină la drumurile până la supermarket, dar, așa cum spunea Coco Chanel, “it is always better to be slightly undressed”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *